onsdag 26. september 2012

death of the alpha male

"death of the alpha male"

han reiste på skuldrene. lot dem synke. reiste på dem. lot dem synke igjen.
iløpet av de fire månedene han hadde bodd i nabolaget hadde han passert denne veggen minst femti ganger. eller, tja, han gav seg midt i regnestykket. femti ganger hørtes ut som et fornuftig antall.

men det var først nå han hadde lagt merke til det noen hadde tusjet med ustødig hånd, lik en høyrehendt som blir bedt om å ta i bruk den venstre, over den ene av tre bokstaver skrevet med sort spraymaling.

"death of the alpha male"

og så slo det ham: jovisst. det er meg. det er jeg som har skrevet dette. det er min venstrehånd.
han så kjapt ned på høyrearmen, liksom for å forvisse seg om at høyrearmen fortsatt var klam og blek, skjult bak et tykt lag gips.
jo, sannelig. han måtte ha skrevet dette da han lengselsfull og lei av folk hadde kavet seg hjemover idet den siste og edleste vindråpen var fortært. han strammet blikket igjen.

"death of the alpha male"

han hadde tenkt ganske omstendelig på hvordan han skulle bruke den linjen. det var lenge siden han hadde vært så stolt av en sånn liten, ubetydelig linje. han vurderte å lære seg å spille gitar på grunn av den linjen. så stolt over "death of the alpha male" var han at han først nå, i en alder av tjuetre, skulle lære seg noen gitarakkorder. med en sånn tittel måtte en bra låt bli til, eller hva!
han reiste nok en gang på skuldrene.

"death of the alpha male"

men nå hadde han altså, i ren og skjær fyllemistantropi, brukt opp låttittelen, romantittelen, kall det hva du vil, på et heller ubetydelig stykke grafitti. med ett lurte han på om hans beduggede alias så ironien i dette allerede da. for nok en gang hadde han, konfliktsky, introvært og veik latt seg bøye for de breiale guttene. ingen ville legge merke til hva noen hadde skrevet over de tre aggressive og sorte bokstavene - "K", "U" og "K" - som dekket mesteparten av husveggen.
han sukket, ristet lettere skamfull på hodet og gikk sin vei. de skulle bare visst hvor mye han drømte om å gi dem inn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar