torsdag 24. november 2011

snowed in at wheeler street
excuse me, i'm sorry to bother you,
but do i know you?
there's just something
about you.
haven't we met before?


we've been in love forever.


akkurat nå hører jeg gjennom det nye albumet til Kate Bush for tredje gang i kveld. 50 words for snow, heter det, og er i utgangspunktet veldig konseptuelt knyttet til snø, obviously. men mest av alt føles egentlig som en gigantisk kjærlighetsplate for vinteren; lyden av forelskelse og vinterdepresjon på en og samme gang.

og, hva kan jeg egentlig si. dette er det vakreste albumet jeg har hørt på veldig, veldig, veldig lenge.

denne høsten har jeg slitt veldig med forholdet mitt til musikk, mye på grunn av miljøskadene som naturligvis følger med jobben, men de siste ukene har ting bedret seg veldig. og på mange måter var det nødvendig for meg at de mest fantastiske albumet på lenge kom akkurat nå på mandag. kate bush har fått meg endelig til å innse igjen hvor mye jeg elsker det jeg lever for.

jeg skulle egentlig ut på en snurr idag, men så satt jeg på 50 words for snow. så idag blir jeg heller hjemme for å drikke chai-te og mørkbrent kaffe.

det aller vakreste med 50 words for snow er likevel duetten Kate Bush har med Elton John på "Snowed in at Wheeler Street". og virkelig, resten av livet ditt kommer til å føles som det mangler noe hvis du lar være å høre på denne. men vær litt ekstra grei mot deg selv og hør albumet fra starten av. det er verdt det. mer enn.

Kate Bush – 50 Words for Snow

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar